Környezet és fenntarthatóság

Utazás jó lelkiismerettel!

Azok, akik busszal utaznak hozzájárulnak a környezet védelméhez…
Az autóbusszal való utazás nemcsak nagyon biztonságos, de nagyban hozzájárul a környezetvédelemhez. A busz a hatékonyság és a környezettudatosság terén az első.

A busszal környezetbarát módon lehet utazni. Minden egyes busz átlagosan 45 ember szállítására képes. Ezzel több mint 30 személygépkocsit tud helyettesíteni az úton.

Az energiafogyasztás és a széndioxid-kibocsátás tekintetében a busz az egyik legkörnyezetbarátabb. Átszámolva személyekre, nincs másik olyan közlekedési eszköz, amely fajlagosan hasonlóan kevés üzemanyagot igényel és annyira kevés éghajlatkárosító széndioxidot bocsát ki, mint egy busz.

A Német Szövetségi Környezetvédelmi Ügynökség szerint egy busz 1,4 liter üzemanyagot használ és személyenként 3,2 kilogramm széndioxidot bocsát ki (100 km-en), ami messze a legalacsonyabb üzemanyagfogyasztás és személyenkénti kipufogógáz kibocsátás.


Például egy repülőgép átlagos fogyasztása személyenként (100 km-en) 4,9 liter üzemanyag, CO2 kibocsátása 21,1 kilogramm, egy személygépkocsié 6,1 liter üzemanyag és 14,2 kilogramm CO2. Más szóval egy autónak átlagosan négyszer akkora az üzemanyagfogyasztása és szennyezőanyag kibocsátása, mint egy busznak.
(Forrás: bdo, Bundesverband Deutscher Omnibusunternehmer, September 2016)

A busz így továbbra is az első számú környezetkímélő közlekedési mód -  az egyéb közlekedési eszközökhöz képest és a kibocsátások és a fogyasztás tekintetében a legjobb értékek jellemzik:
(Forrás: ifeu 2017, FlixBus)

Autóbuszaink megfelelnek a legszigorúbb környezetvédelmi követelményeknek - az EURO V vagy az EURO VI szabványoknak. A Blaguss buszflotta Európában a legmodernebb és leginkább innovatív járműpark.

Utazás tiszta lelkiismerettel!
A bolygónk CO2 kibocsátási mérlegéért Ön is tehet, ha buszt választ utazási eszközként. Környezetbarát és technikailag naprakész: ez a BLAGUSS filozófiája.
Már bevezettük az EURO VI szabványt az egész flottára, mielőtt ezt a törvény kötelezte volna. Két éves busz átlagéletkor, a BLAGUSS a legmodernebb és leginkább ökológiai flotta Európában!

(Forrás: Németországi Szövetségi Környezetvédelmi Hivatal 2016/2014 referenciaév)